Buurtkerk Oude Westen
& Eetgroep

Het is niet meer zo gezellig!!!    Maar wel lekker........

Geef van te voren op of je eten wilt komen halen…. Of ter plekke op wilt eten. Kom tussen 17.00 uur en 18.00 uur. We kunnen het ook langs komen brengen, of zoals bij John : via een tas Thuisbezorgservice !!


Met alle wensen houden we rekening indien mogelijk … Als je een wens hebt.. laat het weten! 

We genieten nu van allerlei mooie gerechten en als het lukt een toetje van Bernard toe !


Wie kookt er?

 

Interviewtjes bij de eetclub…. (door Katinka)

Hoe gaat het met Tineke? Die vraag krijgen we vaak. Tineke en Bernard redden het goed samen. Tineke is heel blij dat ze weer thuis is. Ze was een tijd in Pniël, maar daar brak corona uit; bovendien kookt Bernard lekkerder dan het eten in Pniël is.
De doorligwond op haar hiel heelt, maar langzaam. Het veroorzaakt een vervelende pijn, maar dankzij de zorg van de ‘plakzuster’, die om de dag komt, gaat het steeds een beetje beter.
3x per week gaat Tineke voor dialyse naar het ziekenhuis. Dan is het vroeg uit de veren, om 5 uur ’s ochtends, want om 6.30 uur staat de taxi voor de deur. De dagen dat Tineke naar het ziekenhuis is gaat Bernard op pad naar de Jumbo op de Kop van Zuid om toetjes voor de eetclub te scoren (en babyvoeding en rookworsten en kaas en heel veel andere levensmiddelen die op datum zijn).
Morgen, 25 juni, komt er een traplift in huis, dan heeft Tineke wat meer bewegingsvrijheid en Bernard hoopt dat ze die vrijheid gaat gebruiken om meer te bewegen. Dat zou wel goed zijn voor haar gezondheid.
Tineke heeft een nieuwe hobby, ze maakt de woordzoeker uit het AD; daarnaast ontvangt ze graag kaartjes en maakt ze mondkapjes.
Dus….bedenk ik (Katinka) …..als je haar een kaartje stuurt en/of een boekje met woordzoekers en je geeft een hint dat je nog geen mondkapje hebt…..wie weet.

Met Piet gaat het goed. Corona maakt voor zijn wijze van leven niet heel veel verschil, hij heeft toch al een vrij monastieke levenswijze.
Zijn kerk  is weer een gespreksgroep begonnen en Piet belt regelmatig met een aantal ouderen  uit zijn kerk. Hij heeft het idee dat zij zich niet echt eenzaam voelen.
Thuis heeft hij genoeg te doen. Hij zet zijn meubels in de was en er is genoeg te lezen.
Ook heeft hij veel contact met zijn familie. Vlak voor Pasen in een van zijn broers overleden, dat was heel verdrietig.
Piet eet vanavond in de Union, dat vindt hij veel gezelliger dan het eten mee naar huis te nemen.
Vandaag is zijn tafeldame Auk van Dijk, dat klinkt heel deftig en daarom noemen we haar vanavond barones van Weena tot Diergaardesingel (Piet heet tenslotte Burggraaf, dus dat is wel passend).
Auk  vindt dat deze tijd veel te lang duurt. Ze vindt het vervelend dat ze in sommige winkels niet meer met geld kan betalen, ze moet pinnen. Daardoor heeft ze slecht overzicht over haar financiën.
Ze ging bij de Hema een ijskoffie drinken en dacht dat dat weer gewoon kon. Maar ze moest haar naam geven en kreeg een nummertje. Toen ze wegging moest ze dat nummertje weer inleveren. Dat vindt ze gekkigheid.
Maar ja, voordeel van de hele situatie is wel dat ze nu chique de Paris met Piet zit te dineren.

Jack komt binnen, elke week komt hij vanaf Zuid zijn maaltijd halen. Hij heeft geen tijd om de zelfgemaakte smoothie te eten, want hij moet meteen weer naar huis.

Corona laat zien dat er veel ongelijke situaties zijn. Hij was onlangs bij Geloven in Spangen en hoorde dat daar mensen zijn overleden aan het virus. Ook weet hij dat 2 sekswerkers zelfmoord hebben gepleegd omdat ze geen inkomsten meer hadden. Er is veel droefenis, zegt Jack, maar hij zelf vermaakt zich wel. Een groot voordeel vindt hij dat het in de tram lekker leeg is. Maar nu moet Jack echt naar huis. Hij heeft haast want thuis ligt Corona in bed op hem te wachten.

Aat komt binnen. Hij was hier al eerder, maar we hebben hem meteen weer op pad gestuurd om Nel haar eten te brengen. Nel was blij hem te zien. Aat denkt dat Nel altijd blij is als er iemand bij haar langs komt.
Met hem zelf gaat het goed. Hij is bruin gekleurd. Iedereen denkt dat hij op vakantie is geweest, maar verder dan Hintergarten en Balkonia komt hij niet. Maar hij is veel in de tuin (aan het werk).
Verder heeft hij het drukker dan voorheen. Het is hard werken om het wijkpastoraat in deze tijd draaiende te houden. Aat heeft veel gesprekken o.a. met fondsen om hen te laten zien dat de werkers veel werk verzetten, ook al doen ze soms andere dingen dan in de fondsaanvraag gesteld is.  Aat maakt zich daar wel zorgen over. Ook omdat de kans groot is dat de gemeente en fondsen volgend jaar veel minder geld in kas hebben. En geven ze dan nog geld voor ons goede werk?
Maar deze tijd heeft ook wel een voordeel: wanneer hij op een terrasje een drankje drinkt geniet hij van de ruimte. Het is fijn dat de terrassen niet zo overvol zitten.


Over van alles…enzo…..

Pluk een roos, een wilde die echt geurt, tijdens je dagelijkse wandeling kom je ze tegen. Voornamelijk in voortuinen waar je langs loopt, ik ruik er weleens aan, eerst kijken of er geen bij of hommel in is; fijn voor de bloem, en het is een mooi insect, maar misschien een schrik voor jou. Wat ruikt de roos toch lekker, dat is de echte !
Wordt je verblijd door een boeket rozen, of koop je ze zelf, dan ruik je weinig tot niets, de geur die denk je erbij, Wat is deze bloem toch bijzonder, al die blaadjes om het knopje heen en in vele kleuren. Bedenk als je geeft, welke  kleur, dat luistert nauw : geen geel, die kleur heeft een nare betekenis, maar wit is de kleur van rust en vrede, roze kan altijd, en rood dat is de kleur van de liefde, romantische liefde wel te verstaan, ben je er ooit op getrakteerd of zelf aan iemand gegeven … het kan altijd nog..
Bloemen op zich, allerlei en de nu in dit jaargetijde, zo mooie pioenroos; wat een weelde, ze gaat niet lang mee, geniet er dan maar van met volle teugen ! Al weet je niet, of wel, misschien heb je deze pracht ieder jaar, of zij ook geurt ?
Planten en bloemen, zij brengen een stukje geluk in je huis, en aandacht. Je weet toch dat er mensen zijn die praten tegen hun planten en ja sommige soorten gedijen hierbij… en jij ook !!

 Tenslotte een filosofietje :

 Apart zijn we zandkorrels, samen vormen we een goudklomp !

 Column van Lies


 Jarigen.....in  juli en augustus .......Hartelijk Gefeliciteerd!